Algemeen
10 november 2023

Voor 2024 zien we enkele mooie ontwikkelingen in keukendesign. Wij nemen je in onze blog mee naar de keukentrends van volgend jaar. Van minimalistisch tot opvallende kleuren. Wat gaan we volgend jaar zien:

Beige en taupe kleuren

Beige en taupe kleuren zullen naar verwachting een prominente rol spelen als keukentrend in 2024. Deze neutrale tinten bieden een tijdloze elegantie en een gevoel van rust in de keukenruimte. Beige, met zijn warme ondertoon, voegt een vleugje gezelligheid toe, terwijl taupe met zijn grijzige nuances, een moderne en verfijnde uitstraling geeft.

Binnenkijken bij 1 - KEX Keuken Expert

Woonkeukens

In een woonkeuken smelten de woonkamer en keuken samen tot één open geheel. De keuken is allang niet meer uitsluitend een plek om te koken; het fungeert vaak als het centrale middelpunt van het huis. Het is dan ook niet verrassend dat de keuken steeds vaker geïntegreerd wordt in de woonkamer.

Open keukenopstelling 2 - KEX Keuken Expert

Donkere houttinten

Deze diepere en rijkere houtkleuren zoals walnoot, mahonie en donker eiken voegen een gevoel van luxe en warmte toe aan de keukenruimte. De donkere houttinten zien we steeds vaker terugkomen en kunnen op veel enthousiasme rekenen bij onze klanten.

Minimalistische keukenstijl

Less is more! Na een drukke dag wil je niet bij thuiskomt direct starten met opruimen. In een minimalistische keuken draait alles om functionaliteit en het verminderen van overbodige elementen. Door het beperkte gebruik van decoratieve elementen straalt jouw keuken rust uit.

Tristar Greeploos Wit

Open kasten

Een opvallende keukentrend die de laatste jaren steeds meer aan populariteit wint, is het gebruik van open kasten en glazen kasten. In plaats van traditionele gesloten kastdeuren kiezen veel mensen nu voor open rekken of glazen fronten in hun keukenontwerp. Deze keuze draagt bij aan een gevoel van luchtigheid en ruimtelijkheid, waarbij keukengerei en servies op een toegankelijke manier worden tentoongesteld.

Interliving 3210

Kasten tot aan het plafond

In tegenstelling tot de trend met open kasten zijn dichte kasten tot het plafond ook trending. Dit maximaliseert niet alleen de opslagruimte maar creëert ook direct een moderne uitstraling en zo benut je elke centimeter van de beschikbare ruimte. Vooral voor kleinere keukens is dit van belang.

Tristar combi zwart wit

Revolutionaire keukenapparatuur

Quooker, kookplaten die automatisch de temperatuur aanpassen op basis van jouw gerecht en inductiekookplaten met geïntegreerde afzuiging. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden met betrekking tot keukenapparatuur eindeloos. Dit mag dan ook niet ontbreken in een nieuwe keuken.

Neff keukenapparatuur

Ontdek de keukentrends van 2024 bij KEX Keuken Expert

Een bezoek aan KEX Volendam biedt de kans om de toekomst van keukenontwerp te verkennen en de eerste stappen te zetten naar het verwezenlijken van de droomkeuken met keukentrends 2024. Met diverse keukenopstellingen en ontelbare mogelijkheden op het gebied van kleur, materiaal en apparatuur helpen onze ervaren keukenadviseurs je op weg naar jouw ‘dijk van een keuken’! Plan hier jouw showroomafspraak!