Algemeen
23 januari 2024

Wat is de Japandi keukenstijl?

De Japandi keuken bestaande uit een harmonieuze mix van Japanse en Scandinavische designelementen belichaamt zowel eenvoud als functionaliteit. Ondanks dat deze landen ver uit elkaar liggen zie je in het interieur veel overeenkomsten. Deze stijl, bekend om zijn minimalistische schoonheid, legt de nadruk op natuurlijke materialen en neutrale kleuren, wat resulteert in een rustgevende en uitnodigende ruimte.

Japandi keuken 3

De kenmerken van een Japandi keuken

Kenmerkend voor Japandi keukens zijn strakke lijnen en een beheerst kleurenpalet. Materialen zoals hout, bamboe en steen spelen een prominente rol, waardoor de keuken een zachte en organische uitstraling krijgt. De functionaliteit is net zo belangrijk als uitstraling; de keukens zijn praktisch ingericht en bieden voldoende opbergruimte.

Het kleurenschema in Japandi keukens is vaak beperkt tot zachte aardetinten zoals beige in combinatie met wittinten. Wit staat centraal als de belangrijkste kleur, wat zorgt voor licht en rust. Het overvloedig gebruik van lichte houtsoorten draagt bij aan een warmere en gezelligere sfeer van het ontwerp. Accessoires zijn subtiel en functioneel, met een focus op handgemaakte items die persoonlijkheid en charme toevoegen.

De Japandi keuken is meer dan een design; het is een levensstijl die waarde hecht aan eenvoud, natuur en harmonie in het huis. Het is de perfecte keuze voor degenen die een serene, georganiseerde en stijlvolle keukenruimte zoeken passend bij de stijl van jouw woonkamer en interieur.

Japandi keuken 2

Ontwerp jouw Japandi keuken!

Een doordacht ontwerp is van groot belang bij het creëren van een Japandi keuken. Met jarenlange ervaring en een uitgebreide keukencollectie staan wij klaar om je te assisteren gedurende het gehele proces, van het ontwerpen tot en met de daadwerkelijke realisatie.  Maak nu een afspraak en bespreek jouw wensen voor de Japandi keukenstijl met onze keukenadviseur en ontdek de mogelijkheden in onze showroom!